máj
20

Hónapok óta ment a zsongás és készülődés, nagyon vártuk a május 12-t, amikor Ipi és Hunci ááááálooo helyett azt mondják: IGEN :) Ipivel minden héten többször beszéltünk, egyeztettünk, együtt izgultunk, zsongtunk, lelkiztünk, bőgtünk, de megérte: csodás nap volt! De ugye ez a blog nem esküvőtervezős írás, hanem Jankáról szól, így elmesélem a történetet Janka szemszögéből :)

Szóval már amikor elkezdtük a tervezést azt tervezgettem, hogy viseli majd Janka az utat illetve, hogy miként tudjuk megoldani azt, hogy mi tudjunk kicsit bulizni (igen, önző szülők :) de úgy, hogy Janka azért tudjon aludni is. Kiagyaltuk, hogy tök jó ötlet lenne, ha anyáék is velünk tartanának. Ők úgyis ismerik és szeretik Ipiéket, eljönnének velünk Debibe, kicsit körülnéznének, megnéznék a szertartást majd visszavinnék a szállásra Jankát. Ekkor még bőven azt gondoltuk, hogy 7 hónaposan Janka simán átalussza majd az éjszakát. Ipi egyébként annyira rendes volt, hallani sem akart arról, hogy a szertartás után lelépnek anyáék, meghívta őket a vacsira is. Szóval ez tervnek nagyon jó volt, de persze ember tervez... 2 dolog húzta keresztül a számításokat 1) Janka természetesen nem alussza még át az éjszakákat 2) úgy alakult, hogy anyáék nem tudtak jönni mégsem. Igazából így, hogy Janka éjjel minimum 2x kel enni, nem is tudtak volna anyáék nekünk segíteni Jankával kapcsolatban, tehát így nem volt gáz, hogy nem tudtak jönni, csak nagyon rosszul éreztük magunkat, hogy esküvő előtt kicsit több, mint 2 héttel tudtuk ezt meg :(

Szóval adott volt egy fiatal pár, akik nagyon szerették volna jól érezni magukat az egyik legkedvencebb baráti párjuk esküvőjén, továbbá adott egy cicifüggő 7 hónapos, akit nem akartunk teljesen kizökkenteni a megszokott napirendjéből.

Úgy terveztük, hogy 1 nappal meghosszabbítjuk a hétvégét és Ipi jelezte, hogy vasárnapra terveznek egy bográcsozást, ahova tök jó lenne, ha mennénk, mert így legalább picit tud ő is Jankázni és beszélgethetünk is. Így nem a pénteket, hanem hétfőt vette ki Tamás. Ilyen hosszú utat Jankával nem szeretnék 2 nap alatt megtenni. Nagyon megviseli a hosszú utazás és ha lehet, szeretném kerülni az ilyen gyors jövés-menést, így jónak tűnt a 3 napos terv.

Az esküvő előtti héten nagyon nagy volt a zsongás, sokszor beszéltünk Ipivel, szuper volt kicsit újra átélni az esküvői készülődést :) Én pedig elmentem fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűrre és pedikűrre - olyan jó volt, kicsit így magammal foglalkozni :) Nagyon szerettem volna dögös lenni Ipi esküvőjére és szuper volt a lelkemnek is a megújulás :)

Szombaton olyan 11 körül indultunk, Janka végig aludta az utat Pestig. Majd Debi felé a mekiben ettünk egy lájtos kaját, itt ült először "étteremben" Janka etetőszékben :) Nagyon élvezte! Ezután következett egy kis nyugis játék a kocsiban, majd fél óra üvöltés... megálltunk ismét, megetettem és el is aludt! Debrecenben ébredt csak fel :) 

Könnyen megtaláltuk a panziót, bejelentkeztünk, lepakoltunk és egy gyors tusolás után már öltöztünk is, mert indulni kellett a lagziba :) El sem tudom mondani milyen jó volt kicsit csiniben lenni :) Bepréselődtünk Ágiékkal Fábiókába és elrobogtunk a helyszínre. 10 perccel a ceremónia kezdete előtt érkeztünk. Nagyon szép helyet választottak Ipiék, elsőre beleszerettem! Ahogy megérkeztünk a terembe, Ipi anyukája meg Fruzsi és Szilvi rögtön odajöttek hozzánk, tök jó volt velük találkozni! És olyan hihetetlen volt, hogy a buli, amit már hónapok óta tervezgettünk, beszélgettünk, most megvalósul! 

Szépen leültünk a hátsó sorba és bekészítettem a zsepit :) Tamás mondta, hogy majd ő vigyáz Jankára, mert tutira bőgni fogok, és így is lett :) Megláttam Ipi öccsét az ajtóban, már kicsordult a könnyem. Aztán jött Hunci és az anyukája, akkor már pityeregtem és ahogy megláttam Ipit - na akkor már ment a hüppögés rendesen. Janka meg nem értette, hogy mi történik! Eleinte Janka is vígan nézte az eseményeket majd elkezdett nyűgösködni és Tamás elvitte sétálni. Így legalább én is nyugodtan végig tudtam nézni a szertartást :) Ez után eljött a kajaidő és megkérdeztük a ceremóniamestert, hogy hova tudunk menni megszoptatni Jankát. Elvittek végül minket a paravánokon túlra egy, a strandhoz tartozó pelenkázó helységbe, ami kb egy wc volt, pici és elég fülledt :) Beszéltük is, hogy ez így nem lesz jó, valami más alternatívát kell keresnünk estére :)

Ezután visszamentünk a gyönyörűen feldíszített terembe, beszélgettünk, megkezdődött a vacsora és a leves evészetet Janka szépen végig aludta a babakocsiban. Út közben kitaláltuk, hogy felállítjuk az utazóágyat a ceremónia helyszínén (ami egy függönnyel volt elválasztva a nagy teremtől ahol a vacsi és buli volt - ráadásul mi pont a függöny mellett ültünk) és próbáljuk majd ott altatni Jankát. Ez így is lett (egy ideig) :) Leves után felébredt a főnök, kicsit még hagytuk mulatni majd megetettem, átöltöztettem és letettük aludni. Kipróbáltuk a babaőrt is, de nem nagyon lehetett semmit sem hallani :) Tamás mondjuk kipróbálta, mondta is, hogy "oááá, oááá", kicsit azért hallatszott, de nem igazán. Így azután, hogy leraktuk, kb 20 percenként bement hozzá valaki, hogy megnézze, alszik-e. Hajnali 2-ig kb 3x kelt fel, evett és visszaaludt - közben Tamással mi jókat táncoltunk :) 2-kor viszont evés után nem óhajtott visszaaludni. Próbáltunk mi mindent, de nem sikerült. Széles vigyorral az arcán feküdt az ágyban. No ekkor úgy döntöttem, hogy megérdemli, hogy kijöjjön velünk bulizni :) Nagy sikert arattunk vele! Vigyorgott, dumált, táncolt és persze begyűjtött egy csomó rajongót :) Majd 3-kor Tamás már összeszedte a cuccokat és behozta a kocsit, hogy már ideje indulnunk (pedig Janka és az anyukája bírta volna még) :) Hazaértünk a szállásra, kb fél óra volt, míg elredeztük magunkat, addig Janka játszott az ágyon. Megetettem és 8.30-ig aludt szépen tovább :) Szóval meg kellett állapítanom, hogy jóval rugalmasabbak ezek a törpök, mint ahogy gondoltuk. Nagyon sokat aggódtam rajta, hogy mi lesz -hogy lesz az esküvőn. Hogy alszik majd az üvöltő zenében és vajon ki tudunk-e kapcsolni és tudunk-e táncolni? Olyan jól sikerült, hogy Tamás is elég sokat táncolt (magához képest) sőt ő kérte azt a számot, amire tényleg mindenki bejött táncolni :) Akkor volt egyébként a buli abszolút a tetőfokán szerintem :) 

Vasárnap reggel elmentünk a plázába, vettünk üdcsiket, mert mentünk egy babatalira is a bográcsozás előtt. Zsaniékhoz mentünk négyen: Szilviékkel és Adriékkal. Szuperul alakult a délelőttünk! A babák nagyon cukin eljátszottak egymással és a szülőkkel jókat dumcsiztunk. Odafelé én vezettem, mert Tamás még mindig pihengette az előző éjszaka Jageres fáradalmait :)

A bográcsozásra már rendbejött Tamás így ő ült a volán mögé :) Ez egy nagyon jó levezetése volt az előző napi bulinak - sétáltunk egyet az erdőben Ipivel, ettünk egy kis levest majd el is jöttünk, mert baromi hideg volt és nem készültem elég meleg gúnyával. Na amikor elbúcsúztunk Ipitől és Huncitól, eltört a mécses, jól elbőgtem magam. Úúúúúgy hiányoznak, olyan jó lenne közelebb lakni egymáshoz :( 

Szóval így alakult a hétvége, nagyon szuper volt, jól éreztük magunkat és Janka is szuperul viselte :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bogyoravarva.blog.hu/api/trackback/id/tr434527095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása